Hozzávalók:
Tésztához:
60 dk liszt, 8 dk margarin,1 késh. szódabikarbóna, 1 db tojás, 14 dk cukor, 2-3 dl tej,
Krém: 40 dk cukor, 2 liter tej, 13 púpos ek. liszt, 5 ek kakaópor, 25 dk Rama
*
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Elosztjuk 6 részre, és gáztepsi nagyságúakra kinyújtjuk.
(Én szilikonos sütőpapíron nyújtottam, amit jól beliszteztem alul is meg a tészta tetejét is) 2-vel sütöttem a hőlégkeveréses sütőben, így fele annyi idő alatt kész lett.
(10-12 perc a sütési idő 180 fokon) Krém: 1, 5 liter tejet külön kimérek és a cukrot karamelizálom és ahhoz öntöm a tejet.
(Én előbb egy fél kávéscsésze vizet öntöttem a forró cukorra, mert ha a tejet öntjük rá, azonnal összekapja).
Majd addig forraltam míg elolvadt a karamelizálódott cukor.
Ezalatt ősszekevertem a lisztet a kakaóval és a 0.
5 liter tejjel és a felázott karamellhez öntöttem és állandó keverés mellett megfőztem.
Ha langyosra hűlik, hozzákeverem a Ramat és betöltöttem a lapoka.
Egy éjszakára a hűtőben puhúlt.