Hozzávalók:
20 dkg zeller
30 dkg burgonya
20 dkg lángolt kolbász
só
őrölt fehér bors
2 dl főzőtejszín vagy natúr tejszínes sajtkrém
zellerlevél
3 dkg vaj
*
Elkészítés:
A zellert és a burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk, 1 liter vízzel felöntjük és felforraljuk.
A kolbász 2/3-át, miután a héját lehúztuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a leveshez.
Kissé megsózzuk, borsozzuk, kis lángon kb.
20 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük a kolbásszal együtt.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt vagy sajtkrémet, felforrósítjuk, az apróra vágott zellerlevéllel fűszerezzük, ha szükséges, még megsózzuk.
A maradék kolbászt vékony karikára vágjuk, és a vaj egy részén megpirítjuk.
A tűzről levéve a levest, beletesszük a vajat, jól elkeverjük.
Tálaláskor a pirított kolbászkarikákat a levesre tesszük.