Hozzávalók:
900 g. bl55-ös finomliszt,
2 csomag porélesztő,
250 g. tehéntúró,
200 g. házi szárazkolbász,
1 dl. rozmaringos olíva olaj (lehet fűszer nélküli is)
150 g. vaj,
3 kanál tejföl,
kevés só,
2 db tojás + 1 a tetejére kenéshez,
1 fej lila hagyma,
1 – 1,5 dl víz
*
Elkészítés:
A lilahagymát a lehető legapróbbra, a kolbászt nagyon kis kockákra vágom, a túrót szétmorzsolom, és összekeverem a lisztet, a porélesztőt, a fűszerolajat, a sót, a túrót, a kolbászt, a lilahagymát a tojással.
Összemorzsolom a vajjal, kevés vízzel, majd jól összedolgozom.
Lehet géppel is, de én kézzel jó 10 percig dagasztottam.
30 percig kelesztettem meleg helyen, majd nyújtódeszkán kilapogattam.
Lehet nyújtani is, de én csak kézzel 1 cm körüli vastagságúra szétnyomkodtam.
Kisebb lisztezett pogácsaszaggatóval kivagdostam, majd felvert, enyhén sós tojással, ujjbeggyel megkentem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített, kb.
200°-os sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Mi9nt minden recepterm, ez is szerepel blogoldalamon, más információkkal együtt.
.
A mellékelt linken megnézheted.