Hozzávalók:
*9 db közepes fej gomba
*12,5 dkg túró
*1 zöldfűszeres tömlős sajt
*1 csipet só
*1 csipet bors
*3 dkg száraz kolbász
*1 kk morzsolt petrezselyemlevél
*1 kis marék reszelt trappista sajt
*
Elkészítés:
A megtisztított gombák tönkjét kiemeljük, majd az üres kalapokat egy kisebb, vékonyan kiolajozott jénai tálba vagy tepsibe rakjuk és meghintjük sóval.
A kolbászt egész apró darabokra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, majd sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a tömlős sajttal, a morzsolt petrezselyemlevéllel, és beleforgatjuk a kolbászdarabokat.
Egy kiskanál segítségével megtöltjük a kolbászos túrókrémmel a kalapokat.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Melegen rizzsel vagy krumplipürével, esetleg friss salátával kínáljuk.
