Hozzávalók:
1 kiló liszt,
4 ek. rozmaringos fűszerolaj, (sima olajjal is készíthető)
1 szál csípős kolbász,
2 ek mustár,
2 csomag porélesztő,
1 deci száraz fehérbor,
1 ek. só,
frissen őrölt bors,
4 ek. tejföl.
*
Elkészítés:
A lisztet a porélesztővel összekevertem, az olajat, a tejfölt, a bort, és vizet hozzáadva addig dagasztottam, míg a tészta nem ragadt az edény falára.
1/2 órát pihentettem meglisztezve, konyharuhával letakarva, majd ismét átgyúrtam.
1 cm vastagra nyújtottam, és a legnagyobb szaggatómmal (7 cm) korongokat vágtam belőle.
A korongok közepébe az előzőleg feldarabolt, és mustárba forgatott kolbászt tettem, majd golyókat formáltam belőlük.
Teflonos, kör alakú formába tettem úgy, hogy a golyók érintkezzenek egymással.
Így az érintkezési felülteken összetapadtak, de törhetők maradtak.
A tetejét olíva olajjal megkentem, majd sót, és durva borsot őröltem rá.
Előmelegített sütőben, aminek az aljára kis edényben vizet tettem, 30 perc alatt aranybarnára sütöttem.
