Hozzávalók:
Tészta:
1/2 liter tej
1 kocka élesztő
2 kanál cukor
65 dkg liszt
2 kiskanál só
1 dl olaj
Töltelék:
kolbász
szalámi, sonka
kockasajt – szeletelt
kecsup
tojás a kenéshez
köménymag, szezámmag és más magvak a szóráshoz
*
Elkészítés:
A tejet meglangyitjuk , elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a sót, olajat, lisztet és kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk kettéosztjuk. Kisodorjuk, megkenjük kecsuppal és rárakjuk a sajtszeleteket. A sajtra rakjuk a kolbászt – egészben,nem karikára vágva -mellérakjuk a sonka vagy szalámiszeleteket. Feltekerjük mint a kalácsot, tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a magvakkal.
Sütőbe tesszük. Egy pohár vizben elkeverünk 2 kanál sót.
15 perc után kivesszük a kalácsot a sütőből és a sós vizzel megkenjük, majd sütni tesszük. Még 2x megkenjük a kalácsot a sós vizzel.
Ha megsült , kivesszük a sütőből és konyharuhával letakarjuk addig mig kihül.
Nagyon finom a tárkonyos bableveshez.


