Kolbászos rakott kel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Kolbászos rakott kel

Kolbászos rakott kel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 nagyobb fej kelkáposzta
50 dkg darált hús / sertés vagy pulyka /
20 dkg rizs
1 szál paraszt vagy lángolt kolbász
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 nagy doboz tejföl
2 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
pirospaprika
ételízesítő
http: //www.boller.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés: A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, vegetás vízben 10-15 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A kolbászt vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst és a kolbászkarikákat. Befedjük a maradék káposztával és meglocsoljuk a tejföllel. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:))

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolbászos rakott kel