Hozzávalók:
2 db családi pizzahoz:
Tészta: 1 ek
450 gr Liszt
1+1/4 pohár viz ( a pohár mérete 2 dl)
1 tk so
Paradicsomszosz: 0.333 pohár
4 nagyobb gerezd reszelt fokhagyma
2 db nagyobb érett paradicsom
So
1/2 tk cukor
1 tk szárított oregano
Tetejere: kolbász karikák
Lilahagyma csíkokra vágva
Kukorica
Olivabogyo
Reszelt trapistasajt izles szerint
Mozarella izles szerint
*
Elkészítés:
keszitsuk el a tesztat: 300 gr lisztet tegyünk egy tálba ,adjuk hozza az elesztot,sot es 1 pohár vizet. Alaposan gyurjuk össze a tesztat es tegyük félre 30 percre pihenni ( kelni) . Mikor megkelt a tészta adjuk hozza a maradék lisztet ( 150 gr) es a vizet 1/4 pohár). Alaposan gyurjuk át a tésztákat,majd osszuk 2 részre.A pizzát Sutopapirral belelt sutolapra tegyük es nyujtsuk vékonyra.A pizzaszoszt ketté osztva kenjük meg a kinyújtott pizzák tetejet,szórjuk meg reszelt sajttal,kolbaszkarikakkal,kukoricával es hagymával. 220 fokra elomelegitett sütőben kb 10-15 perc alatt süssük készre. Amig a tesztank pihen készítsük el a paradicsomszoszt: az olajat forrositsuk fel egy lábasban es a reszelt fokhagymát pirítsuk meg benne aranysárgára. Turmixoljuk össze hejastol a paradicsomokat es öntsük a megpiritott fokhagymahoz,majd Izesitsuk: so,cukor,oreganoval. Főzzük készre neha meg keverve a szoszt kb 20 perc alatt. Ha nagyon besurusodne kevés vizet adjunk hozza.( nekem a paradicsomom eleg szaftos volt ,igy nem volt szükség a hígítasra) Készíthetjuk csak trapistabol vagy csak mozarellaval…en sok sajttal szeretem ugy krémesebb ezert mindkettőt használtam. Aki szereti a krémesebb állagú pizzát ajánlom sütőbe téves elott szórjon meg egy kevés sajtot a pizza tetejere