Hozzávalók:
8 szelet tarja
8 szelet bacon
bors
kevés zsír a sütéshez
1 kg krumpli
Lecsóhoz:
1/2 kg lecsó paprika
3 erős paprika
1/2 kg hagyma
1 kg paradicsom
30 dkg füstölt kolbász
pirospaprika
cukor
só
2 ek. zsír
*
Elkészítés:
A krumplit felkarikázom és sós vízben nem túl puhára főzöm, leszűröm. A tarjaszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A lecsóhoz a zsírt felmelegítem, beleteszem a szeletelt hagymát, picit megsózom, párolom. Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt, azzal is sütöm kicsit, majd jönnek a szeletelt paprikák. Ekkor ismét sózom, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadom a feldarabolt paradicsomot. Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzöm. Egy tepsibe teszem a bacon felét, apróra vágva, ráhalmozom a krumpli felét, megsózom, meglocsolom a hús zsírjával. Rárakom a kolbászos lecsó felét, erre rakom a hússzeleteket, majd a lecsó másik felét. Befedem a maradék krumplival, meglocsolom kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakom a többi szelet bacont. Közepes hőmérsékleten sütöm legalább egy órán át, hogy a tarjaszeletek jól megpuhuljanak a krumpli és a bacon pedig ropogósra süljön a tetején.