Hozzávalók:
35 dkg csíkokra vágott pulykamell
2 ek. zsír
20 dkg füstölt kolbász
3 fej hagyma
4 db nagyobb paprika
1 erős paprika
5-6 paradicsom
1 csapott ek. pirospaprika
só
bors
pici cukor
*
Elkészítés:
Vettünk egy szép darab pulykamellet, a szeletelhető részeiből rántott pulyka szeletek készültek, a leeső darabokat pedig megpótoltam füstölt kolbásszal és lecsósan készítettem el.
A pulykamell csíkokat sózom, borsozom, a felhevített zsíron fehéredésig sütöm, majd szűrőlapáttal kiszedem.
A visszamaradt zsíron megpárolom a karikára vágott hagymát, amit megsózok, ehhez jön a kockára vágott paprika és a karikára vágott erős paprika.
Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt és a elősütött pulykamell darabokat.
Együtt párolom, amíg a paprika puha nem lesz, ekkor hozzáadom a darabolt paradicsomot is.
Teszek bele pirospaprikát és kevés cukrot (a paradicsom savassága miatt) és együtt készre párolom. Víz egyáltalán nem kell alá.
Mire a paradicsom leve kellő mennyiségűre elfő, a hús is megpuhul.
Párolt rizst készítettem hozzá köretnek, arra szedtem a kolbászos, lecsós pulykamellet.