Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2-3 ek zaír
2 ek pirosparika
1 ek liszt (nálam rizsliszt)
só
bors
babérlevél
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
1 szál Gyulai kolbász
*
Elkészítés:
A forró zsiradékon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, megtisztított csirkecombokat is rádobom hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát is, sózom, borsozom, ráteszem a pirospaprikát és vízzel felengedem, annyival hogy épp csak ellepje.
Fedő alatt puhára főzöm, ez kb 40-50 percekkor hozzáadom a kolbászkarikákat is, majd a tejfölt simára keverem a liszttel és kevés vízzel és ezzel behabarom, összerottyantom és kész is.
Teljeskiőrlésű búzatésztával tálaltam.
Savanyúságot kínáljunk hozzá !