Kolbászos-lecsós csirkepaprikás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Kolbászos-lecsós csirkepaprikás

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db egész csirkecomb
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2-3 ek zaír
2 ek pirosparika
1 ek liszt (nálam rizsliszt)

bors
babérlevél
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
1 szál Gyulai kolbász

*

Elkészítés:

A forró zsiradékon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd a megmosott, megtisztított csirkecombokat is rádobom hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát is, sózom, borsozom, ráteszem a pirospaprikát és vízzel felengedem, annyival hogy épp csak ellepje.
Fedő alatt puhára főzöm, ez kb 40-50 percekkor hozzáadom a kolbászkarikákat is, majd a tejfölt simára keverem a liszttel és kevés vízzel és ezzel behabarom, összerottyantom és kész is.
Teljeskiőrlésű búzatésztával tálaltam.
Savanyúságot kínáljunk hozzá !

Kolbászos-lecsós csirkepaprikás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolbászos-lecsós csirkepaprikás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!