Hozzávalók:
1 kg paradicsom
1/2 kg paprika
2 hegyes erős paprika 1/2 kg hagyma
30 dkg füstölt kolbász (vagy füstölt virsli)
15 dkg füstölt húsos szalonna
2 ek. zsír só cukor piros paprika
30 dkg liszt
1 tojás
só
*
Elkészítés:
A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika és ilyenkor teszem hozzá a kolbászt, vagy virslit, vagy van amikor mindkettőt. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik. A lisztből, tojásból nokedli tésztát készítek, forró vízben kiszaggatom, erre szedem a kolbászos lecsót.