Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
1 szál paraszt vagy lángolt kolbász
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
1/4 zeller
1 ek.finom liszt
1 kis doboz tejföl
5 dkg mini kagylótészta
zeller zöld
petrezselyem zöld
3-4 db babérlevél
só
1 kk.őrölt fehér bors
ételízesítő
2 kk.pirospaprika
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Előkészítés:A zöldségeket,burgonyát,vöröshagymát megtisztítjuk.A burgonyát kisebb kockákra a zöldséget vékony szeletekre a hagymát apróra vágjuk.A kolbászt felkarikázzuk.A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kicsit megpirítjuk,rátesszük a hagymát és megdinszteljük.Hozzáadjuk a zöldségeket,fűszereket,felöntjük vízzel és főzzük.Mikor a zödség félig megpuhult hozzáadjuk a burgonyát és készre főzzük.A végén tejföllel elkevert liszttel behabarjuk.
A kolbászkarikákat külön megpirítjuk és a levesbe tesszük.Külön pirítottam,hogy a leves ne legyen zsíros!
Apró tésztát vagy galuskát főzhetünk bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!


