Kolbászos krumpligulyás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hajni79

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Kolbászos krumpligulyás

Kolbászos krumpligulyás

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3-4 szál vékony,füstöskolbász
1 kg.krumpli
1 fej hagyma
kevés olaj
1 kávéskanál pirospaprika
3-4db. babérlevél
ételízesítő
1 evőkanál finomliszt,fél pohár víz(ezek elhagyhatóak)

*

Elkészítés:

A kolbászt karikára vágjuk,a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk,a hagymát apróra vágjuk.Egy edénybe kevés olajat öntünk,megpirítjuk benne a hagymát és beletesszük a kolbászt. Kissé átforgatjuk ,rászórjuk a pirospaprikát ,megkavarjuk és felöntjük annyi vízzel,hogy lepje el a kolbászt.Hagyjuk kicsit főni,majd beletesszük a krumplit,a babérlevelet és az ételízesítőt.Vízzel pótóljuk míg ellepi a krumplit.Addig főzzük,mig jól lefő róla a víz.Ha  túl hígnak találjuk,vagy szaftosabban szeretjük,elkeverhetünk egy kanál lisztet egy fél pohár vízben és ráöntjük.Folytonosan kavargatjuk míg újra felfő és elérjük a kívánt vastagságot.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolbászos krumpligulyás