Kolbászos kenyér – húsvétra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Kolbászos kenyér – húsvétra

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 dl tej,
1 csomag sütőpor,
25 dkg. liszt,
2 db tojás,
20 dkg kolbász vagy sonka,
20 dkg sajt,
só, bors, zöldpetrezselyem.

*

Elkészítés:

A sajtot lereszeljük, a kolbászt kis kockákra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és jól formázható tésztává gyúrjuk.
A 4,4 l-es 24 cm-es Gouline elembe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a megformázott kenyeret és alsó-felső sütéssel, közepes hőfokon sütjük 10 percig. (A képen két Navigenio között sütjük, de természetesen alul a saját tűzhely is lehet.)
10 perc elteltével mindkét hőforrást kis energiára állítjuk és 15-20 perc alatt a kenyeret készre sütjük. Mivel a Navigeniót nyugodtan megemelhetjük, ha a kenyeret meg akarjuk nézni, a sütési folyamat könnyen figyelemmel kísérhető.
Mikor a kívánt színt elértük, a kész kenyeret a sütőpapír segítségével kiemeljük, kicsit hűlni hagyjuk és szeleteljük.
Nagyon finom, tartalmas, levesek mellé adhatjuk, de akár önálló fogás is lehet.

Kolbászos kenyér – húsvétra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolbászos kenyér – húsvétra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!