Hozzávalók:
50 dkg darálthús
1 hagyma
1 zsemle (vagy kenyér )
3 tojás
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
só
bors
pirospaprika
olaj
kenyérmorzsa
apró kolbász(cserkészkolbásszal is lehet)
*
Elkészítés:
Megdinsztelem az apróra vágott hagymát,hozzáadom a darált húshoz, rányomom a fokhagymát, ráütöm a tojásokat ,a jól kifacsart zsemléket és a többi hozzávalót és jól eldolozom Ha túl lágy lenne a massza, akkor zsemlemorzsát is adjunk még hozzá.,hogy jó formázható állagu legyen .
Veszek a masszából,ellapítom a tenyerembe ,beleteszem a kolbászt és rudacskákat formázok.
A tepsibe sütőpapírt teszek ,megkenem olajjal ,ráhelyezem a rúdacskákat és előmelegített sütőben szép pirossra sütöm.
Jó étvágyat !


