Hozzávalók:
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő, 1 dl tej
1 kk. só
1 kk. cukor
1 ek. olaj
Paradicsomszósz:
1 dl sűrített paradicsom
1 ek. olaj
1 kk. liszt
1 kk. pizza fűszerkeverék
kevés őrölt bors
pici cukor
só
Feltét:
15 dkg kolbász
5 dkg sonka
5 dkg chlis sajt
*
Elkészítés:
A lisztet egy tálba teszem, hozzáadom a sót, olajat, a tejben, kevés cukorral felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet, hogy összeálljon a tészta, kézzel dagasztom. Amikor már jó ruganyos a tészta, a tetejét megszórom liszttel, letakarom, kelesztem.
A paradicsomszószhoz az olajat felforrósítom, hozzáadom a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a sűrített paradicsomot, kevés vizet, jól összeforralom. Fűszerezem sóval, borssal, cukorral, pizzafűszerrel.
Amikor megkelt a tészta(kb. duplájára), kizsírozott pizza formában elnyújtom, rákenem a paradicsomszószt, rámorzsolom a chlis sajt 1/3-át, erre jön a karikára vágott kolbász, a sonka, és a többi sajt reszelve.
Előmelegített sütőbe teszem és magas hőmérsékleten addig sütöm, amíg az alja kicsit megpirul, késsel alányúlva időnként megnézem, hogy jó-e már. Még forrón felszeletelem és úgy tálalom.