Kolbászos és sonkás pizza

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő, 1 dl tej
1 kk. só
1 kk. cukor
1 ek. olaj
Paradicsomszósz:
1 dl sűrített paradicsom
1 ek. olaj
1 kk.  liszt
1 kk. pizza fűszerkeverék
kevés őrölt bors
pici cukor

Feltét:
15 dkg kolbász
5 dkg sonka
5 dkg chlis sajt

*

Elkészítés:

A lisztet egy tálba teszem, hozzáadom a sót, olajat, a tejben, kevés cukorral felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet, hogy összeálljon a tészta, kézzel dagasztom. Amikor már jó ruganyos a tészta, a tetejét megszórom liszttel, letakarom, kelesztem.
A paradicsomszószhoz az olajat felforrósítom, hozzáadom a lisztet, világosra pirítom, majd ráöntöm a sűrített paradicsomot, kevés vizet, jól összeforralom. Fűszerezem sóval, borssal, cukorral, pizzafűszerrel.
Amikor megkelt a tészta(kb. duplájára), kizsírozott pizza formában  elnyújtom, rákenem a paradicsomszószt, rámorzsolom a chlis sajt 1/3-át, erre jön a karikára vágott kolbász, a sonka, és a többi sajt reszelve.
Előmelegített sütőbe teszem és magas  hőmérsékleten addig sütöm, amíg az alja kicsit megpirul, késsel alányúlva időnként megnézem, hogy jó-e már. Még forrón felszeletelem és úgy tálalom.