Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz
Mártás:
1/2 doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1/2 ek. liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
só
bors
cukor
Feltét:
15 dkg házi, füstölt kolbász
2 db csípős kockasajt
1 dl tejföl
20 dkg kukorica
15 dkg sonka
15 dkg trappista sajt
*
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a pizzasütőformába teszem. A felét megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a karikára vágott kolbászt, rámorzsolom a csípős sajtot és még megszórom pizzafűszerrel. A másik felére teszem a kicsit megsózott tejfölt, erre a főtt kukoricát, a sonkát és tetejére a reszelt trappista sajtot. Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm, addig amíg az alja kicsit pirult lesz.