Kolbászos bableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Könnyű

Kolbászos bableves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg száraz bab
3 szál sárgarépa
3 szál fehér répa
1 zeller gumó
zeller zöld
15 dkg fhúsos füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 ek.pirospaprika
1 szál paraszt kolbász
őrölt bors
ételízesítő
A betéthez:
1 db tojás
15 dkg finom liszt

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés: A babot előző nap beáztatjuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint  szeleteljük.
Elkészítés: A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele. Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!!

Kolbászos bableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolbászos bableves