Kolbászhússal töltött dagadó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Kolbászhússal töltött dagadó

Kolbászhússal töltött dagadó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         2 db 1kg körüli sertés dagadó  ha lehet szúrassuk fel a hentessel)
·         20 dkg  sertés lapocka  (darálva)
·         20 dkg sertésdagadó (darálva)
·         4 gerezd apróra vágott  fokhagyma  (vagy fokhagyma lé)
·         1 tk őrölt bors
·         1 ek őrölt pirospaprika
·          1  késhegynyi őrölt kömény
·         2 ek zsír
·         1 tk só
·         2dl víz

*

Elkészítés:

1.    A lapockából, a dagadóból és a fűszerekből összegyúrunk egy remek kolbászkeveréket.
2.    Ezt a nyers kolbászhúst a felhasított dagadóba töltjük úgy, hogy közepes keménységű legyen.
A töltött húsokat sóval bedörzsöljük.
3.    Tepsibe tesszük a zsírt, a két töltött dagadót 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe tesszük.
4.    30 perc elteltével a fóliát levesszük, és levével többször locsolva a húst szép pirosra, készre sütjük.
5.    Kis pihentetés után szeletelhetjük.
Viszont ha van alkalmunk lehűteni  ,sokkal szebben lehet szeletelni
Tálalhatjuk krumplipürével ,salátákkal .Nagyon finom
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolbászhússal töltött dagadó