Kolbásszal töltött malackaraj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

150

Nehézség

Kolbásszal töltött malackaraj

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személyre:
1-1,5 kg bőrös malackaraj
4-5 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 szál paraszt kolbász

őrölt fekete bors
grill fűszer
őrölt kömény
1 ü. sör
20 dkg füstölt szalonna
2 ek. sertés zsír

*

Elkészítés:

Előkészítés: A karajt egy keskeny pengéjű de hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk. A kolbászt betöltjük a húsba. A karajon  a bőrt bevagdossuk,/a bevágásokba tehetünk szalonna csíkokat/ a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.
Elkészítés: A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral.  Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1-1,5 órát sütjük. Majd fólia nélkül még 30-40 percet,közben többször megkenegetjük  a sörbe mártott szalonnával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kolbásszal töltött malackaraj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolbásszal töltött malackaraj