Hozzávalók:
1 kiló körüli csont nélküli karaj,
1 szál lángolt kolbász, (bőre lehúzva, 1-2 óráig fagyasztva)
Nagy szemű só, frissem őrölt bors, mustár, esetleg kevés chilipehely.
*
Elkészítés:
A karajba hosszú pengéjű késsel középen vágást ejtünk.
( akkorát, hogy gond nélkül bele tudjuk tölteni a kolbászt ) ha kicsit lefagyasztott kolbászt használunk, könnyebb beledugni, nem kell gyömöszölni.
Ha száraz füstölt kolbászt használunk, azzal ugyanúgy tudunk bánni.
ha puha a kolbász, nagyon nehéz beleerőltetni a húsba.
Ha disznóvágáskor sikerült megtölteni a kolbásztöltő csövén, úgy jársz a legjobban.
A megtöltött karajt durva szemű sóval, frissen őrölt borssal minden oldalán megszórod, majd mustárral mindenhol megkened, ezzel a sót, és a borsot is eloszlatod rajta.
Szórhatsz rá kevés chilipelyhet is.
Kevés olajon, tepsiben, vagy sütőtálban fólia alatt 50-60 perc alatt sül meg 180 fokon.
A sütés végén rövid ideig fólia nélkül is sütjük, de vigyázzunk ne száradjon ki túlzottan.
Szeletelés előtt tanácsos jól kihűteni, de nem fagyasztani!