Hozzávalók:
6 db egész csirkecomb
1 szál gyulai csemege kolbász
2 db nyers tojás
3db főtt tojás
2-3 db zsemle
2 tasak sültcsirke fűszersó
2 db sonkás tömlős sajt
Ízlés szerint só, bors, petrezselyem
1 kg burgonya
2 dl főzőtejszín
Szükség szerint étolaj
*
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, karikára vágom, olajos tepsibe rakom.
Ízlés szerint sót, borsot és petrezselymet teszek rá.
Kézzel összeforgatom, majd 2 dl tejszínnel felöntöm.
Fólia alatt 50 percig sütöm, majd még 10 percet fólia nélkül píritom.
A csirkecombokat megtisztítom, mindenhol alaposan bekenem a fűszersóval és állni hagyom.
Közben elkészítem a tölteléket.
A megfőtt tojást kockázom.
Egy nagyobb tálba teszem a főtt tojásokat, a nyerset is, a tömlös sajtot, az összemorzsolt kolbászt, a kicsavart zsemléket, ízlés szerint petrezselymet, sót borsot.
Összeállítás után betöltöttem a combokba.
Alufóliával lefedve szép pirosra sütjük 60-70 perc alatt.
Jó étvágyat!
Tipp: Ha valaki szereti a csípős izvilágot, akkor nyugodtan lehet csípős kolbásszal, valamint hegyes erős paprikával is készíteni.