Hozzávalók:
3 nagyobb krumpli
20 dkg Gyulai kolbász
20 dkg reszelt sajt(lehet füstölt is, nekem Trappista volt)
3 szál újhagyma
1,5 dl tejföl
1 tojás sárgája
3 ek.olaj
só
bors
*
Elkészítés:
A krumplit megmosom, szárazra törlöm és sütőpapírral bélet tepsiben héjában megsütöm. Kb. 50-60 perc alatt sül meg.
Ezután kettévágom, a héját még forrón lehúzom. Amikor kihűlt annyira, hogy meg lehet fogni, egy késsel körbe vágom és kivájom a közepét és megsózom.
A kivájt krumplit egy tálba teszem, villával összetöröm, hozzáadom az apró kockákra vágott kolbászt, a reszelt sajt felét, a tejfölt, a tojássárgát, az olajat és a 3 szál apróra vágott újhagymát. Fűszerezem sóval, borssal.
A tölteléket beletöltöm a krumpli kivájt üregébe, megszórom a maradék reszelt sajttal és szintén sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
Addig sütöm közepes hőfokon, amíg a krumpli megpirul és a sajt jól ráolvad, ez 20-25 perc.
Zöldhagymaszárral megszórva tálalom.