Kolbásszal-sajttal töltött krumpli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
20 dkg Gyulai kolbász
20 dkg reszelt sajt(lehet füstölt is, nekem Trappista volt)
3 szál újhagyma
1,5 dl tejföl
1 tojás sárgája
3 ek.olaj

bors

*

Elkészítés:

A krumplit megmosom, szárazra törlöm és sütőpapírral bélet tepsiben héjában megsütöm. Kb. 50-60 perc alatt sül meg.
Ezután kettévágom, a héját még forrón lehúzom. Amikor kihűlt annyira, hogy meg lehet fogni, egy késsel körbe vágom és kivájom a közepét és megsózom.
A kivájt krumplit egy tálba teszem, villával összetöröm, hozzáadom az apró kockákra vágott kolbászt, a reszelt sajt felét, a tejfölt, a tojássárgát, az olajat és a 3 szál apróra vágott újhagymát. Fűszerezem sóval, borssal.
A tölteléket beletöltöm a krumpli kivájt üregébe, megszórom a maradék reszelt sajttal és szintén sütőpapírral bélelt tepsibe rakom.
Addig sütöm közepes hőfokon, amíg a krumpli megpirul és a sajt jól ráolvad, ez 20-25 perc.
Zöldhagymaszárral megszórva tálalom.