Hozzávalók:
5 egész csirkecomb
2-3 evőkanál olaj (lehet olivaolaj is)
3-4 evőkanál sötét szójaszósz
3 gerezd fokhagyma
egy 2 centis darab friss gyömbér (vagy egy mokkáskanál őröltgyömbér)
2 ek barnacukor
2-3 dl Coca cola
1 púpos mokkáskanál kínai ötfűszerkeverék
só (ha szükséges,mert a szójaszósz is sós)
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk,egy edényben az olajat felforrósítjuk,majd a húst körös körül megpirítjuk.
Ráöntöm a szójaszószt és rázogatva 1 percig piritom.
Majd kislángon hozzáteszem a zúzott fokhagymát,finomra aprított gyömbért és pár percig sütjük.
Majd rászórjuk a barnacukrot,kevergetve addig pirítom,míg egy kicsit karamellizálódik.
Felöntöm a kólával és kis lángon 45 perc alatt készre főzöm.
Közben megkóstolom,ha kell sózom.
(mi elég sótlanul eszünk,én nem szoktam plusz sót tenni hozzá).
Amikor a hús puha,a fedelét levesszük és addig forralom,míg a kólás mártás sziruposra sűrűsödik.
Párolt rizs illik hozzá.
Készülhet úgy is,hogy a hústa kól a,szója és a többi fűszer keverékében egy éjjel,vagy pár órát pácolom,
Ezután a páclét lecsöpögtetve pirítom meg az olajon és öntöm rá a páclét,majd így főzöm puhára.
Én álltalában így készítem,jobban átveszi a hús a fűszerek ízét.
Nagyon finom,kóla helyett nem túl kesernyés sörrel főzve is.
Jó étvágyat hozzá!