Kólában párolt, mustáros-mézes sült

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

135

Nehézség

Kólában párolt, mustáros-mézes sült

Kólában párolt, mustáros-mézes sült

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Egy nagyobb darab1-2 kg-s tarja, malachús, sonka.
1 nagy fej vöröshagyma
2 l coca cola – nem diétás-
Egy marék szegfűszeg
2 evőkanál kristálycukor
3 teáskanál mustár
1 evőkanál méz

*

Elkészítés:

Ha kissé füstös, barbecue-s ízt szeretnénk, ezt az érdekes, kissé szokatlan édes-sós keveréket kell elkészítenünk.
A húst besózzuk, mindenhol jól beledörzsöljük. Hagyjuk kicsit állni, 5-10 perc. Majd beletesszük egy akkor a fazékba, amelybe kényelmesen elfér. Tegyük mellé a megtisztított hagymát és felöntjük a Colával.
Főzési idejét úgy számoljuk, hogy kilogrammonként 1 óra. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, hogy a kóla éppen hogy csak mocorogjon.
Mikor kész, vegyük ki és kapcsoljuk be a sütőt.240 C fokra. Amikor a hús már kissé kihűlt, hozzá tudunk nyúlni, bevagdossuk a zsírosabb felét. A vágásokba beletesszük a szegfűszegeket . A mustár és méz keverékével bekenjük minden oldalát, a tetejére rászórjuk a cukrot. Betoljuk a sütőbe kb. 10 perc, amíg felhólyagzik a teteje és megpirul.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kólában párolt, mustáros-mézes sült