Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
5 ek kakaópor
3 ek baracklekvár
1 ek rum
5 dkg vaj
5 ek porcukor
Kb. 3 dl tej
A töltelékhez:
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
Fél vanília kikapart magjai
A külsejére:
5 dkg kókuszreszelék
*
Elkészítés:
A háztartási kekszet ledaráljuk vagy késes robotgépben morzsára őröljük.
Összekeverjük a puha vajjal, kakaóporral, porcukorral, tejjel, a lekvárral és rummal.
A lágy vajat a porcukorral, vaníliával simára keverjük.
A kekszes részt egy deszkán kiterítjük, rákenjük a cukros vajat.
Feltekerjük (ha leragad, késsel megemeljük ).
A kókuszt rászórjuk a deszkára, alaposan meghengergetjük benne a tekercseket, közben tömörítjük.
Pár órába hűtőbe tesszük, fél-egycentisre szeletelve tálaljuk.
