Hozzávalók:
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 3-4 evőkanál kakaópor
• 20 dkg porcukor
• 4 evőkanál feketekávé
1-2 ek. rum
• tej az összeállításhoz
Krém:
• 30 dkg vaj
• 20 dkg porcukor
• 15 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a megszóráshoz
• magozott meggy
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel,hogy egy könnyen kezelhető masszát kapjunk.
Majd 3 kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
A kisebbeket egy vizes konyharuhán téglalap alakúra nyújtjuk(20×30) A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek.
A nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet, kitöltjük az űrt, és ekkor a vizes konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.Szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe.
Vizes konyharuha helyett lehet folpackot is használni,Én azt a massza tetejére raktam és úgy nyújtottam.


