Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor
- 3 dl tej
- 1 evőkanál rum vagy rumaroma
- 1 dl főzött fekete kávé
- 10 dkg vaj
Krém:
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a hempergetéshez
Elkészítés
- A kekszes alap hozzávalóit gyúrjuk egynemű tésztává. Akkor jó, ha tömör, de formázható.
- Vágjuk kettőbe a tésztánkat és tegyük félre.
- A puha vajat keverjük simára a cukorral és a kókuszreszelékkel.
- Egy sima felületet hintsünk meg a hempergetéshez félretett kókuszreszelékkel.Én egyből a folpackra nyújtottam. Óvatosan nyújtsuk ki téglalap formára előbb az egyik, majd a másik tésztagombócot.
- Mindkettőnek szórjuk meg a tetejét is kókuszreszelékkel, hogy ne ragadjanak.
- Kenjük meg őket a vajas krémmel és a hosszabbik oldaluktól kezdve – a beiglihez hasonlóan – tekerjük fel a kinyújtott tésztákat.
- A kész tekercseket csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe egy-két órára dermedni.
- Az idő leteltével vizes, éles késsel szeleteljük fel a rudakat.


