Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
4 db tojássárgája
25 dkg margarin
2 dkg élesztő
kevés tej
1 teáskanál cukor
A töltelékhez:
4 db tojásfehérje
30 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
*
Elkészítés:
Kevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és rugalmas tésztává dolgozzuk
letakarva kb. fél órát pihentetjük a tésztát.
Addig elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük (de nem főzzük meg). A vízgőzről levéve a 20 dkg kókuszreszeléket belekeverjük.
A tésztát ketté felezzük téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk. A tészta másik felével is így járunk el.
süssük és porcukor a tetejére