Hozzávalók:
Paleosok figyelmébe a kókusztejet házilag készítheted kókuszreszelék és vízből, a pontos leírást megtalálod a blogomban.
Laktózmentes.
30 dkg eper, vagy málna, vagy vegyes erdei gyümölcs lehet fagyasztott
3 evőkanál xukor (nyírfacukor) vagy cukor
2-3 lapzselatin
1 citrom leve
2 dl kókusztej (házi is lehet)
pár darab eper a díszítéshez
*
Elkészítés:
A lapzselatint hideg vízben beáztatom 5 percig, majd folyékonyra felolvasztom egy kis vízzel közepes lángon kevergetve.
A turmixba beleöntöm a hozzávalókat és összekeverem, majd hozzáadom a folyékony zselatint, összeturmixolom.
Poharakba öntöm és díszítem eper darabokkal.
Végül hűtőbe teszem és már másfél óra múlva fogyasztható.