Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás
25 dkg cukor
5 dkg puha margarin
2 ek méz
22 dkg finomliszt
8 dkg rétesliszt
1 csomag sutopor
2 dl tej
A csokimázhoz:
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor
4 ek tej
20 dkg margarin
Beforgatáshoz:
10 dkg kókuszreszelék
1-2 ek porcukor
*
Elkészítés:
A tojást a cukorral, az olvasztott margarinnal és a 2 kanál (ne sajnáljuk, lehet jó nagy kanál) mézzel habosra keverjuk.
A liszteket osszekeverjuk, elvegyítjuk benne a sutoport, és a 2 dl tejjel váltogatva a mézes masszához adjuk. Alaposan eldolgozzuk. Galuskatésztaszeru állaga lesz.
Alaposan kikent, kilisztezett 25X35 cm-es tepsibe terítjuk, és elomelegített sutoben 180 fokon 25 percig sutjuk.
Ha kihult, téglalap alakúra szeleteljuk.
A mázhoz a kakaóport, a cukrot és a tejet osszekeverjuk, majd felforrósítjuk, hogy a cukor elolvadjon. A tuzrol levéve elkeverjuk benne a margarint.
A sutikockákat az aljuknál fogva villára szúrjuk, megmártjuk a kakaós mázban, majd kókuszreszelékbe forgatjuk, amibe elozoleg kevés porcukrot kevertunk el. Lehet 2 villával is dolgozni, amíg az egyik sutit kókuszozzuk, addig a másikat a rászúrt csokimázas sutivel a kakaós edényre támasztjuk, hogy a felesleges máz lecsorogjon. És így váltogatjuk oket.
(Eredeti forrás: nosalty)