Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
20 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél üveg baracklekvár (a töltéshez)
kb. 10 dkg kókuszreszelék (a megsült sütemény díszítéséhez)
1 tábla tejcsoki (a megsült sütemény díszítéséhez)
1 ek. hidegen hengerelt napraforgóolaj (a tejcsoki melegítéséhez)
http://grapoilashop.hu/
*
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a vajat, majd jól összedolgozzuk.
Kis golyókat formálunk a tésztából, majd megformázzuk az orrát is.
Nagyobb tepsibe sütőpapírt tesszük, s rárakosgatjuk a sütiket és előmelegített sütőbe kb.
20 percet sütjük (180 C-fokon).
Én félidőben kiveszem a tepsit, s átfordítom, hogy a tepsi belső fele legyen kívül, hogy egyformán átsüljön minden db süti.
Aztán megvárjuk, hogy kihűljenek a kis sünik.
Amikor kihűltek, akkor kettévágjuk, s megtöltjük egy kb.
mokkáskanálnyi baracklekvárral minden db sünikét.
Majd megolvasztjuk a táblacsokit az étolajjal.
Villával összekeverjük, s belemártjuk a sünik hátát a csokiba, majd a kókuszreszelékbe.
Ezután dekor cukorszemeket picit belemártjuk a lekvárba, s ezek lesznek a sünik szemei, és az orruk.
Tányérra rendezzük, nagyobb nylonba rakjuk a tányérokat (nekem 3 db tányér lett tele) s hűtőbe rakjuk pár órára, akár egy éjszakára.