Hozzávalók:
Tészta: 1 dl
Kókuszos krém:
3 tojásfehérje, 25 dkg kristálycukor, 15 dkg kókuszreszelék
Tetejére: 1 kisebb
*
Elkészítés:
Tészta:
A tejet meglangyosítjuk, a cukrot beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. Egy kiskanállal elkeverjük, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával és a tejes élesztővel összegyúrjuk. Zsíros tészta lesz belőle, ami azért elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Ezalatt megkel, bár nem nő a duplájára, mint egy hagyományos kelt tészta.
Krém:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot, majd beleforgatjuk a kókuszt is.
Összeállítás:
A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapon 50×35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kókuszos habot egyenletesen rásimítjuk, majd a tésztát alulról is, felülről is a közepéig feltekerjük. Ezután ujjnyi vastagon fölszeleteljük, és margarinnal kikent, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Felvert tojással megkenjük, cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 20.22 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!