Hozzávalók:
– 4 db tojás
– 4 evőkanál cukor
– 4 evőkanál napraforgó olaj
– 4 púpozott evőkanál liszt
– 4 evőkanál víz
– 3 evőkanál kókuszreszelék
– fél csomag sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor
Tetejéhez:
– 1 dl víz
– 1 evőkanál cukor
– 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
– 2 dkg Rama
A forgatáshoz :
– 20 dkg kókuszreszelék
*
Elkészítés:
A piskótát a hagyományos módon elkészítjük.
A tojássárgákat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáöntjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd a lisztes masszával óvatosan elkeverjük.
Muffin papírral kibélelt muffin tepsiben előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül a muffin, addig elkészítjük a csokimasszát.
A vizet összeforraljuk a kakaóval és a cukorral pár percig, majd beledobjuk a vajat, és tovább forraljuk vele, amíg sűrű szószt nem kapunk.
( pár perc ) Amikor megsültek a muffinok, belemártjuk a csokiszószba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk őket.