Hozzávalók:
Ezt a receptet még akkor készítettem el, mikor elkezdtem paleozni. Paleolit szakácskönyv alaján.
15 dkg kókuszliszt (kávédarálón ledarálva kókuszreszelék)
1 evőkanál őrölt mandula
1-2 evőkanál nyírfacukor, vagy xilit
1/2 tk. sütőpor
3 tojás
2 evőkanál olvasztott ghí, vagy vaj, vagy oliva
1/2 tk. vaníliaörlemény,vagy eszencia
6 szem aszalt gyümi én aszalt meggyet használtam
kókuszzsír a muffinforma kikenéséhez
szilikonos muffinformát nem muszáj kikenni
*
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A tojásokat felverem, amíg a fehérje és sárgája egyneművé válik, belecsúrgatom az olvasztott ghít vagy kókuszzsírt, aztán keverem habverővel, ha kicsit felhabosodik, akkor jó, kicsit krémes az állaga.
Összekeverem a kókuszlisztet a nyírfacukor/xilit, őrölt mandula, vanília, és sütőporral, aztán gyors mozdulattal összekeverem a száraz alapanyagokat a folyékony alapanyagokkal. A kizsírozott muffinformába, vagy szilikonos muffinformába öntöm a masszát egyenletesen elosztva és a tetejére egy-két szem aszalt meggyet nyomok.
(lehet málnával és szederrel is készíteni)
Sütöm kb. 15 percig készre 180 fokon előmelegítve.
