Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg cukor
1 db tojás
5 dkg margarin
2 evőkanál méz
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
Máz:
25 dkg cukor
3 dkg kakaó
20 dkg margarin
6 evőkanál tej
1 evőkanál rum
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
1 csapott evőkanál: 1.2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl
*
Elkészítés:
A tésztához való cukrot, tojást, margarint és mézet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet. ( előzőleg a lisztet sütőport összekeverjük )
Margarinnal kikent és liszttel megszórt tepsiben megsütjük.
A mázhoz valókat edénybe rakjuk és vízgőzön felmelegítjük folyamatos keverés mellett, majd lehűtjük.
A megsült süteményt kockára vágjuk, belemártogatjuk a mázba, majd kókuszba forgatjuk.

