Hozzávalók:
10 darabhoz
kb. 15 dkg étcsokoládé
25 dkg mascarpone
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
2 cl kókuszlikőr
pár csepp vaníliakivonat vagy fél rúd vanília kikapart belseje
friss gyümölcsök a tálaláshoz
*
Elkészítés:
A csokoládét darabokra tördeljük, és vízgőz fölött megolvasztjuk. Olvasztás közben arra figyeljünk, hogy a csokoládé ne legyen sokkal melegebb, mint a kezünk, vagyis 40-45 fokos legyen lehetőleg.
6,5 cm átmérőjű muffinkapszlikat kenjünk ki ecset segítségével legalább háromszor, hogy minél masszívabb csokikosárkát kapjunk. Két kenés közben tegyük hűtőbe, amíg megdermed az adott csokiréteg.
A mascarponét elkeverjük a pocukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a kókuszlikőrt és a kókuszreszeléket. Majd gépi habverővel felhabosítjuk.
A csokoládékosárkákról óvatosan lehántjuk a papírkapszlikat, majd a kókuszos-mascarponés krémmel megtöltjük azokat, és friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.


