Hozzávalók:
3 nagy körte
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
4 ek barnacukor
csipetnyi só
1 púpozott ek kókuszos pudingpor
2,5 dl főzőtejszín
1 ek citromlé
*
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, vékonyan meghámozzuk, magházát kivesszük és szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi.
Hozzáadjuk a fűszereket, cukrot, sót és megfőzzük, de nem túl puhára.
A pudingport elkeverjük a tejszínnel és a körtéhez öntjük. Egyet forralunk rajta és hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor díszíthetjük tejszínnel, amire csokit őrülünk.
Elkészítéséhez a következő Tupperware termékeket használtam:
Zöldséghámozó
Konyhai Előkészítő Kés
Mirage Főzőedény
Mesterfogás Keverő
Mesterfogás Merőkanál
Mix-Fix