Hozzávalók:
40 dkg porcukor
50 dkg liszt
1 csg sütőpor
5 dkg margarin
2 egész tojás
4 evőkanál olvasztott méz
Tej
Máz:
20 dkg margarin
5 dkg kakaó
25 dkg cukor
2 dl tej
1/2 dl rum vagy 1 aroma
Kokuszreszelék a forgatáshoz
*
Elkészítés:
A porcukrot a tojásokkal és a margarinnal habosra keverjük. A mézet apránként adagolva hozzákeverjük.Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, és annyi tejjel öntjük fel, hogx könnyen keverhető legyen!
Nrmál méretú zománcos tepsiben, lassú tűznél megsütjük,
Melegen felszeleteljük, és a mázban, majd a kókuszreszelékben megforgatjuk.
A máz készítése:
Az alapanyagokat összekeverve, forrástól számítva 5 percig főzzük! Kihűlni hagyjuk! Ekkor adjuk hozzá a rumot
Figyelmeztetés!: A tésztát a szeletelés után hagyjuk kicsit kihülni, mert melegen sokkal több mázt igényel!
Jó étvágyat kívánok!