Kókuszos kocka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Kókuszos kocka

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
8 dkg vaj/margarin
30 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
2 egész tojás
3 ek. híg méz
2 dl tej
A mázhoz:
25 dkg lágy vaj/margarin
25 dkg porcukor
3 ek. cukrozatlan kakaópor
8 ek. tej
1/2 dl rum (vagy egy kis csöppnyi rum aroma)
Továbbá:
15-20 dkg kókuszreszelék
díszítéshez tortadara

*

Elkészítés:

Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű (25*35 cm-s) tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A vajat/margarint, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük az egyenként hozzáadott  tojásokkal, azután a mézzel, majd beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet.
A masszát a tepsibe simítjuk, és középső bordamagasságon 35-40 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!). 10 percig a tepsiben, majd rácsra vagy deszkára borítva hagyjuk egészen kihűlni, és 4*4 cm-s kockákra vágjuk.
A mázhoz simára keverjük a vajat/margarint a porcukorral és a kakóval, apránként hozzáadjuk a felforrósított tejet, és lassú tűzön éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a rumot (aromát). A kókuszreszeléket magas peremű, nem túl nagy tálba szórjuk.
A tésztakockákat villahegyre tűzzük, egyenként, gyors mozdulattal a mázba mártjuk úgy, hogy a villa felőli lapjuk ne legyen csokoládés. Kissé lecsepegtetjük, azonnal-óvatosan a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd mártatlan lapjukra fordítva rácsra helyezzük őket, tetejüket egy-egy nagy csipet tortadarával díszítjük, és hagyjuk egészen megszáradni.
Sokáig eltartható, finom sütemény!
Recept: Lajos Mari: 99 házi sütemény c. könyvéből.

Kókuszos kocka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kókuszos kocka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!