Hozzávalók:
12 darabhoz:
20 dkg marcipánmassza
2 ek. baracklekvár
20 dkg omlós keksz
4 ek. kókuszlikőr (vagy mandula aroma)
3 ek. porcukor
10 dkg fehér csokoládé tortabevonó
10 dkg kókuszreszelék
sárga és piros ételfesték
kevés barna cukormáz vagy olvasztott bevonó
műanyag cilinder
*
Elkészítés:
Kb. 1 teáskanálnyi marcipánt az ételfestékkel narancssárgára színezünk, és 12 kis, sárgarépa alakú orrot formálunk belőle. Száradni hagyjuk kicsit.
A kekszet nejlonzacskóba tesszük, majd sodrófával összetörjük. A morzsát a maradék marcipánnal, a likőrrel, a porcukorral meg a baracklekvárral összegyúrjuk.
A tortabevonót eltördeljük, és forró vízfürdőben megolvasztjuk.
A marcipánmasszából 12-12 darab 1 dkg-os és 2 dkg-os golyókat formálunk. A kókuszreszeléket mélytányérba szórjuk. A golyókat villa (hústű, fogpiszkáló) segítségével az olvasztott bevonóba mártjuk, lecsöpögtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A nagyobb golyókra kevés fehér csokoládét csorgatunk, és fejnek ráillesztjük a kisebb golyókat. Az orrokat is a csokoládéba mártjuk, és a fejre ragasztjuk. Barna cukormázzal megrajzoljuk a szemeket és a gombokat. Végül néhány hóember fejére cilindert ültetünk (jó, ha van a háznál néhány lego mániás gyerkőc 🙂 !)


