Hozzávalók:
Mérőnek 315 g-os poharat használtam
1.5 pohár liszt
1 tasak sütőpor (12 g)
4 tojás
1 pohár cukor
2 kis doboz kefír
0,5 pohár olaj (1,5 dl)
3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
3 ek kókuszreszelék
csipet só
Foltok:
2 cs tejszín ízű pudingpor
8 dl tej
6 ek cukor
4 ek kókuszreszelék
Tetejére:
3 dl habtejszín (Hulala )
3-4 ek kókuszreszelék a szóráshoz
*
Elkészítés:
A krém elkészítése: A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és kihűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, legvégül óvatosan a tojásfehérje habot.
Sütőpapíros tepsibe (34*35) simítjuk, majd rákanalazzuk a pudingos krémet és 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha megsült a tetejét tejszínhabbal vonjuk be, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.