Hozzávalók:
0,8 kg eper
25 dkg méz
8 dkg kókuszreszelék
1 citrom leve és héja
1 kk vanília aroma
1 tasak dzsemfix extra 2: 1
*
Elkészítés:
Az epret megmossuk, megszabadítjuk a szárától. A 2,5 l-es TW Mirage edénybe tesszük, és a TW Krumplinyomóval kissé megtörjük.
Rászórjuk a dzsemfixet, a kókuszreszeléket és feltesszük a tűzhelyre főni. Közben kevergetjük.
Forrástól számítva 3 percig főzzük, majd beletesszük a mézet. A mézzel már csak egy percig hagyjuk a tűzhelyen, amíg az elolvad.
A tűzről levéve belekeverjük a citromlevet, héját és a vanília aromát.
Azonnal üvegekbe töltjük.
Jól lezárjuk és 10 percre fejreállítjuk az üvegeket, hogy a tető vákumozódjon.
Ezután végleges helyükre tesszük a dzsemeket.