Hozzávalók:
liszt, ráma, tojás, élesztő, cukor, tej,
*
Elkészítés:
Kókuszos csiga
Hozzávalók a tésztához: fél kg liszt, 25 dkg Ráma, 3 tojássárgája, 3-4 dkg élesztő, tej, 5-6 evőkanál cukor
Töltelékhez: 3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék
Elkészités: Az élesztőt langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 3 részre osztva, pihentetjük a tésztát.
A tojásfehérjét porcukorral gőz fölött habbá verjük, végül beleforgatjuk a kókuszt.
A kissé megkelt tésztákat téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a kókuszos krémmel és feltekerjük jó szorosan. Ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenként lerakjuk, és szép világosra sütjük.