Hozzávalók:
1 csésze bulgur
2,5 csésze kókusztej
1/2 csésze mazsola vagy egyéb aszalt gyümölcs, legjobb a meggy)
kókusz pehely ( a tányér és a golyók megszórásához)
1 tk méz (ízlés szerint)
1 tk kakaó
pici vanília kivonat vagy rúd
csipetnyi só
*
Elkészítés:
(házi kókusztej recep itt http://www.receptlap.hu/recept/kokusztej_3503)
A kókusztejet felforrósítjuk.
A bulgurt leöntjük forró kókusztejjel, hozzáadjuk a sót, vaníliát, mazsolát, lefedjük és 20 percig pihentetjük, ez alatt magába szívja a tejet és megpuhul.
Amikor megpuhult hozzáadjuk a mézet, kakaót, és összekeverjük.
A tányért jól megszórjuk kókuszreszelékkel és kis kupacsot teszünk rá a kész bulgurból. Az egészet jól megszórjuk kókuszreszelékkel.