Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojássárgája
6 tojásfehérje habnak felverve
12 dkg porcukor
18 dkg liszt
1 sutopor
A mázhoz:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
2 ek rumaroma (el is hagyható)
1 dl tej
*
Elkészítés:
6 tojásból 12 dkg porcukorból és 18 dkg lisztbol piskótatésztát készítunk. A tojásfehérjékbol nagyon kemény habot verunk, egyenként és mindig elkeverve beleontjuk a tojássárgájákat, a cukrot, majd tovább keverve a sutoporos lisztet. Kivajazott, liszttel meghintett tepsiben (csak a tepsi alját kenjuk, hintsuk meg), kb. egy negyedóra alatt, 170-180 fokon megsutjuk.
A mázhoz a hozzávalókat kicsit osszeforraljuk, levesszuk a tuzrol, de állandóan langyos legyen, ne forrjon fel.
Suteményt hosszúkás szeletekre vagdaljuk és a masszába mártogatjuk, utána minden darabot kókuszlisztben meghempergetunk.
(A recept anyukám édesanyjától, a nagymamámtól származik.)