Kókuszkrémes linzerdió

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Kókuszkrémes linzerdió

Recept leírás:

Hozzávalók:

60-70 darab töltött dióhoz:
A tésztához:
32 dkg finomliszt
½ zacskó sütőpor (6 g)
10 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 tojás
25 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez:
1 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
A bevonáshoz:
20 dkg tej- vagy étcsokoládé tortabevonó
2 ek. napraforgó olaj

*

Elkészítés:

A sütőporral és  10 dkg porcukorral elvegyített lisztet deszkára szitáljuk, és a halom közepébe mélyedést nyomunk. A margarint körben a liszthalom szélére kockázzuk. A tojásokat a mélyedésbe ütjük. Hozzáadunk 25 dkg kókuszreszeléket, majd gyorsan összegyúrjuk. Ez egy linzertészta, gyorsan kell vele dolgozni, mert nagyon ragadós lesz, ha túlmelegszik a kezünktől. Cipóvá formálva, folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a másik kocka margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk.
A hideg tésztamasszából apró darabokat lecsípünk. Dió alakú sütőformákba nyomkodjuk, és a formákat tepsikbe helyezzük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, tepsinként kb. 10-12 percig sütjük, majd a formában rövid ideig hűlni hagyjuk. Végül óvatosan kiborítjuk.
A tejet a maradék kókuszreszelékkel felforraljuk, majd kihűtjük. A puha margarint a maradék porcukorral kikeverjük, végül a kókuszos tejjel krémesre összedolgozzuk.
A diólinzerek alját a kókuszkrémmel megkenjük, majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk.
A darabokra tördelt bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk, hozzáteszünk 2 evőkanál olajat, és a diólinzerek egyik végét (a gömbölyűbbet) a folyékony bevonóba mártjuk. A süteményeket rácsra helyezve száradni hagyjuk.

Kókuszkrémes linzerdió

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kókuszkrémes linzerdió