Hozzávalók:
Hozzávalók 30×25 cm-es tepsihez:
35 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 tojás
10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
3 evőkanál méz
2 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
A csokimáz hozzávalói:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1,5 dl tej
3 evőkanál kakaópor
20 dkg kókuszreszelék a végén a csokis kocka
beleforgatásához.
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, majd a tepsit kivajazzuk, s liszttel megszórjuk.
A 2féle cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a 2 tojást, a tejet, s a végén pedig a lisztet és a sütőport.
Ha jól elkevertük a tésztát, akkor beleöntjük a kikent tepsibe, s a tetejét szépen eligazgatjuk, s a sütőbe rakjuk kb.
40 percre.
Félidőben kivesszük a tepsit, s a belső oldalát tesszük kívülre, hogy egyformán megsüljön a tésztánk.
Ha letelt a 40 perc, akkor kivesszük a sütit, fogvályó segítségével megnézzük, ha már nem ragad a belseje, akkor elzárjuk a gázt, s 10-15 percet hagyjuk, hogy hűljön.
Utána a tepsiben felkockázzuk.
Nekem ebből a mennyiségből 7×4 = 28 db kocka lett.
Utána elkészítjük a csokimázat.
A vajat lábosban megmelegítjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és a tejet is.
Ha már egynemű, folyós állagú lett, akkor el is zárjuk alatta gázt, nem kell hogy forrjon.
Utána kikészítünk 2 db nagyobb lapostányért, vagy tálat, s a tésztakockákat egyesével villa segítségével belemártogatjuk a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe, s tányérokra rendezzük.
Arra azért vigyázzunk, hogy ne érjenek egymáshoz, s hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
Másnap már ehetjük is.
Ha műanyag fedeles tálba tesszük, hűtőben 1-2 hétig eltartható.