Hozzávalók:
Tésztához:
45 dkg cukor
6 db tojás
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
45 dkg liszt
1,5 tk szódabikarbóna
Máz:
7,5 evőkanál tej
7,5 dkg keserű kakaó
30 dkg porcukor
37,5 dkg Rama
Forgatáshoz:
Kókuszreszelék
*
Elkészítés:
A cukrot a tojások sárgájával kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, lisztet és szódabikarbónát.
Majd utoljára a már felvert tojásfehérje habot.
Tűpróbáig sütjük.
A mázhoz a ramat a tűzhelyen felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, kakaót és porcukrot, ezt csomómentesre keverjük.
A már kész és kihűlt piskótát kockákra vágjuk és belemártjuk a csokimázba.
Csokimáz után egyből a kókuszba hempergetjük.


